måndag 9 januari 2012

BARA VARA

Hola amigos!

Hoppas allt är bra där hemma?! Vi har hört att vädret inte är så bra, t o m lite snö. Då ska vi inte alls berätta att vi har hängt på stranden heeeela dagen idag och att Mexico bjudit på fantastiskt väder två dagar i rad:)

Vi har det underbart här och har kommit in i ett gott flow. Bussresan till Playa del Carmen gick bra och vi har utforskat staden så gott det går. Häng på stranden, spring i alla "turist"-affärer och druckit goda drinkar. God mat har vi ätit på en mysig restaurang på stranden under palmerna, ett tips från en på vårt hostel. Lokalbefolkningen går dit och inte så många turister, ca 50 SEK för grillad fisk och en öl. Helt okej tycker vi :) Vi har även gjort vår debut av matlagning i Playa. Det blev pasta med tomatsås, gott!! Även lite egen frulle i form av toast, marmelad, frukt och te har inhandlats.

Efter två nätter i Playa del Carmen kände vi oss färdiga och i förgår tog vi båten över till Mexicos största ö, Cozumel. Igår var vi ute på en snorkeltur på ca 2,5 h, så nu har vi snorklat på världens näst största korallrev:) På eftermiddagen hyrde vi en moppe för att ta oss runt på ön. Både jag och Johanna kunde minnas våra härliga tider när vi var 15 och åkte rundor på killarnas moppar:) Dock har våra hjärnor verkligen tagit semester och vårt goda lokalsinne spelade oss ett spratt. Innan vi hittade ut ur centrum hade vi snurrat rundor ganska mycket och fick fråga om vägen vid tre olika tillfällen. Hemvägen trodde vi skulle bli enklare men det slutade med att vi hoppade av moppen och gick med den ett par kvarter för att hitta rätt, haha! Men vi skyller på Cozumels alla enkelriktade gator:)

Kvällarna har spenderats downtown runt torget där många av restaurangerna finns. På helgerna spelas det livemusik så det är kul att vi prickat in rätt dagar att vara här. I övrigt är ön ganska lugn och inte mycket till håll i gång på kvällarna vilket tro det eller ej är ganska skönt.

Som det ser ut nu så stannar vi bo ytterligare en dag här innan vi åker tillbaka till Playa del Carmen för att ta oss vida söderut mot Tulum. I Playa del Carmen hoppas vi få till en lunch med Johannas moster Kerstin och Ronny som landade i Mexico igår.

Ha det goody så skriver vi snart igen.

Många soliga kramar från Wehlin och Wiklander

9 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter och ser ut! Underbart att höra ifrån er <3 INTE alls avis ;-) Ha det fortsatt super! PUSS PS: tips från coachen putsa linsen på kameran/mobilen :-P /Jossan

    SvaraRadera
  2. Kul med nytt inlägg! Jag och Erik pratade om er i bilen till jobb idag. Lyxisarna i värmen. Ååååh! I helgen var Lollo hos mig i Stockholm. Mysigt. Erik var på skidresa nr. 2 av 4. Nu är det jobbvecka a la 190. Njut av ledigheten - det hade jag gjort!

    Om ni inte har superbra tillgång till internet lägger ajg in Frida Fahrmans tips i Tulum här:

    - Be Tulum

    - La Zebra

    - Jashita

    - Vilas Las Estrellas

    Kanske inget för er boende budget - men det verkar vara serveras goda drinkar och det ser nice ut att sola på stora madrasser. Spana in dem! Ska ni förbi Isla Mujeres? Skippa moppen och hyr golfbil. Det kommer jag ihåg var störtkul!

    Puss puss. Caroline

    SvaraRadera
  3. Härligt att ni fått så fint väder, ser verkligen mysigt ut! Fräcka bilder!
    Kul att få "se" er, hoppas nu att Mexico fortsätter att bjuda på soligt väder.

    Ni är borta precis rätt månad, januari är ingen höjdare här hemma.
    Ha det jättebra och var rädd om er!

    Puss på er mamma/Carina

    SvaraRadera
  4. Hej !Vad härligt allt är hos er ! Kul o se era bilder o att allt är toppen ! Snön som kom igår är redan borta så idag va det o hjälpa 18 barn med galonisar istället .Blött o trist .NJUT av värmen Kramiz <3 Lola

    SvaraRadera
  5. Tjenare!
    Blev så glad när jag ser att ni bloggat!
    Härliga bilderKul med moppe, men kör lugnt! Ha det så kuligt, hälsa moster o Ronny om ni träffar dem! Kram kram Jennie

    SvaraRadera
  6. Hej söta ni! Vad härligt att se och höra att ni har det super och trivs!! Här hemma är det full höst med snöblandat regn så ni kan inte vara annat än nöjd!! Känns som ni varit borta länge redan! Puss å kram å var rädda om er!! (tänker mest på alla mexikanare) ;)/Carolina

    SvaraRadera
  7. Hanna & Marie-Louise12 januari 2012 kl. 02:25

    Hej Tjejer!
    Det verkar inte gå någon större nöd på er! Ni ser ut att ha det riktigt göttigt!
    Vi avundas er som har sol, värme och underbara bad. Här har vi också närhet till vattnet men dock kommer det uppifrån... :)
    Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa med spännande möten :P Vi fortsätter att följa er!
    Kram från Marie-Louise & Hanna

    SvaraRadera
  8. Verkar ju som att ni har det hur bra som helst Josse!! Njut av ledigheten =) Kramar Elisabeth

    SvaraRadera